İSTANBUL / SİLİVRİ - Silivri Mesleki Eğitim Merkezi

Ustalık Belgesi

Aşağıda Sayılan Belgelerden Herhangi Birine Sahip Olanlar Ustalık Belgesi Almak İçin Mesleki Eğitim Merkezimize Müracaatta Bulunabilirler.

- Belge talep edilen meslek/dal üzerinden olmak şartı ile toplam 5 yıl SGK/BAĞ-KUR pirim ödeme yatırıldığını belgeleyenler. (SGK pirim cetvelinde meslek kodu yazılı pirimler dikkate alınır. Pirim cetvelinde meslek kodu yazılı değilse pirim ödemesi yapmış olan kurum kişinin hangi meslek/dal da çalıştığını Ek-1 belgesiyle onaylaması gerekmektedir. BAĞ-KUR pirimi ödeyenler aynı zamanda vergi mükellefi olduğunu bağlı olduğu vergi dairesinden alacakları resmi belge ile ispatlamak zorundadırlar.)

- İlköğretim/Ortaokul mezunu veya 1996-1997 öğretim yılı öncesi ilkokul mezunu olanlardan daha önce kalfalık belgesi almış olanlar

- Üç yıllık meslek lisesi mezunu olanlar.

- Mesleki Yeterlilik Kurumlarından alınmış dördüncü seviye yeterlilik belgesi olanlar.

- Milli Eğitim Bakanlığınca onaylı dördüncü seviye kurs belgesi olanlar.

- Mesleki Açık Lise yüz yüze eğitimini tamamlamış olanlar.

- Birinci, ikinci sınıf Elektrik Tesisatçı Yetki Belgesi olanlar.

- Belge talep edilen Meslek/dal, Mesleki Eğitim Merkezi kapsamına alınmadan önce esnaf ve sanatkârlar dernek veya odalarınca verilmiş ustalık belgesi olanlar. (Bu belge, belgeyi veren dernek veya oda tarafından yazılı olarak doğrulamak zorundadır)

Not: Müracaata esas belgede yazılı meslek/dalın Mesleki Eğitim Merkezinde kapsama alınmış meslek/dal olması şarttır. Ustalık müracaatında 5 yıllık SGK pirim ödemesi hesabından, mesleki ve teknik eğitim veren okullar ile mesleki eğitim merkezlerinde alınmış olan her bir dönemlik eğitim altı ay SGK prim ödemesine denk kabul edilerek 5 yıllık SGK priminden düşülür.

Not: 18 yaş öncesi SGK/BAĞ-KUR pirim ödemeleri dikkate alınmayacaktır

USTALIK BELGESİ İÇİN DENKLİK VE BELGELENDİRME SINAVI BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ BELGELER:

1. Öğrenim belgesini aslı veya onaylı örneği ile bir adet fotokopisi

2. Kalfalık belgesi aslı ve bir adet fotokopisi

3. Nüfus cüzdanı / Kimlik Kartı aslı ve bir adet fotokopisi

4. İki adet biyometrik fotoğraf

5. Başvuruya esas kanıt evraklar.

- Sosyal Güvenlik Kurumu işyeri unvan listeli prim dökümü

- Bağ-Kur hizmet belgesi ile birlikte vergi dairesinden onaylı vergi mükellefiyet belgesi

- Mesleki Açık Öğretim Lisesi yüz yüze eğitimini tamamlama belgesi

- Mesleği ile ilgili; Millî Eğitim Bakanlığı onaylı belgelerin aslı ve fotokopileri

- Fiili askerlik veya mahkumiyet süresi içinde aldığı mesleki eğitime ve/veya çalışmaya ilişkin belgeler.

-Yurt dışından alınan belgelerin ve onaylı tercümesinin aslı ve fotokopisi

-MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi aslı ve fotokopisi

Not: Belge türü olan evrakların asılları işlem yapıldıktan sonra başvuru sahiplerine geri verilecektir.

Not: E-devlet üzerinden 4A SGK prim dökümü olarak alınabilir

Yayın: 03.11.2013 - Güncelleme: 28.09.2020 14:01 - Görüntülenme: 3643